Caus eit aint no chocolate

Igår skulle jag och min kära roomey göra varm choklad efter den plågsamt kalla plåtningen. Och då hade jag på mig tjockis jackan och hon var (nästan) naken. Enligt några förbipasserande i alla fall. Men jag vet inte riktigt om detta kan kallas för en dryck överhuvudtaget.
 
Men nu ropar min alternativrommey på mig att jag typ måste bli "fin" och försöka bli "anständig" inför kvällens festligheter. Det bjuds på kårfest och klassfest. Kanske utgång. Om vi kommer så långt. Brukar inte gå så bra på den punkten. Alla klubbar brukar stänga när vi fär för oss att ta på oss skorna. Och då bor vi i Stockholm. Yet for us.

Photoshoot

Miss Loulou, aka min roomey, skulle fotas idag. Mitt arbete var som hjälpreda. Jag är nu proffs på att hantera rökbomber. Nu måste jag uppdatera mitt CV. Att hantera rökbomber kanske är en viktig del av vissa yrken? Typ... som vädergud?
 

Latex

Jag ska då skapa ett alterego, funderar på att heta Furry Lizzy eller Sucky Lizzy eller Tight Lizzy. Hmm.. choises choises. Jag ska nämligen gå på en fetishfest på lördag och har precis smörjt in mig med glidmedel för att testa min kusins skapelser. Yes, it was tight. And yes, I likes it.

Just nu ångrar jag inte att gymmet har blivit mitt andra hem i alla fall! Fettvalkarna inte syns genom detta tighta material.
Här får ni ett smakprov. Mer bilder på lördag!
 
 

Dafuq just happened?

Idag vaknade jag med migrän och världen var grå, pissig och jobbig. Idag låg jag på soffan efter en skypedejt och kollade på Glee. Idag berättade jag för allmänheten att jag kollar på Glee. Idag erkänner jag mig som mainstream.
Idag drack jag en Celsius på väg till gymmet. Idag försvann min migrän. Idag har jag AHDH. Idag stod jag på crosstrainern, löpbandet och cykeln i sammanlagd två timmar. Idag gjorde jag även styrkeövningar efter dessa två timmar. Ikväll är jag fortfarande hyperaktiv.
Är det såhär det känns att dricka kaffe?
 
THIS THING IS AMAZING!

Sharknado

Jag hittade världens mest intressanta film igår på Netflix. Sharknado.
Sharks. Tornado. Sharknado. 'nough said.
 
 
Och sedan hittade vi kommentarerna om filmen.
Man måste ju nästan sen denna fantastiska film.

Skypedejt

Fick ett roligt samtal innan. Upps, så hade man en skypedejt på onsdag morgon.
Vi ska prata om mina favoritsysselsättningar, mina mål i livet. Hur det går i skolan och hur mycket jag måste plugga. Hur mycket jag hänger på gymmet och sen slänger jag nog in varför jag alltid ställer mig bredvid snygga killar på motionsbanden också. 
Sånt man brukar prata om på en arbetsintervju.
 
 
 
 

30 seconds to mars

A-MA-ZING
Konserten i Fryshuset var en av de bästa jag någonsin har varit på. Note to self - stå närmare scenen i fortsättningen. Det var stora ballonger, konfetti och en hakvnaken Jared Leto. Kvällen kunde inte bli bättre.
 
Det enda positiva med att vara kort - killar ser det nästan som deras skyldighet att bära en på axlarna på konserter. I agree, ni borde alltid hissa upp den korta tjejen som får hoppa för en skymt av sångaren. It's just common sense.
Mitt i videon inser jag även att min kusin också sitter på en främlings axlar. That's the way we role.
 
 

Novell

Jag hittade mina gamla svenska texter från högstadiet i en dammig låda när jag var i Jönköping. Och eftersom att jag är uttråkad och allmänt bloggtom på ideér tänkte jag dela med mig av en av dem. Who knows, maybe more. It's your lucky day. Nej, det är ingen självbiografi måste jag nog säga innan alla börjar fråga. 
 
 
Varför Hon inte sover

Brukar vägarna alltid vara så mörka? frågar jag mig själv, samtidigt som jag går längs vägen hem.

Det är vindstilla, men ändå kyligt. På himlen ligger molnen tätt, snart börjar det säkert regna också.

Sista bussen har sedan länge slutat gå och bilvägarna är tomma. Jag går där med den långa backen framför mig och undrar varför vägarna vinglar så mycket. Plötsligt från ingenstans hör jag en bilmotor, farande mot mig. Jag backar och med några steg för mycket hamnar jag på marken.

- Se dig för, för fan. Behöver inte gå in i mig! skriker jag innan jag inser att ingen är där.

 

Några timmar tidigare hade allting varit bra, "party liksom".

- Ska du inte ha mer?! frågade Amanda förvånat och tittade på mig som om jag var en rakad apa eller något.

- Ja, jag måste ju komma hem också, eller vill du att jag ska hamna i någon buske någonstans?! svarade jag och vi börjar fnittra.

- Ditt val, får Amanda till slut fram mitt i allt skratt. Hennes långa brun-svarta hår, som i vanligt fall var rakt hade blivit rufsigt.

Tänk vad en kväll med några ölburkar kan åstadkomma.

- Är mina ögon lika röda som dina? fnittrade jag fram.

- Jag vet inte, är dom lika rödsprängda som dina?

Det blir tyst och båda tänker efter. Det tar ett tag att reagera på hur dum frågan är. Men, men, vad förväntar man sig av två mörkfärgade blondiner?

Mitt i allt ringer plötsligt mobilen.

"I kissed a girl and I liked it..." spelas medan jag slänger mig mot väskan i ett hörn på golvet.

- Vet du vad klockan är?! hör jag en ilsken morsa säga. Hon skriker som vanligt och av en ren reflex tappar jag mobil, som så många gånger innan.

- En uppfinning?, får jag till slut fram.

- Nu kommer du hem! Jag bryr mig inte om var du är, du sa fan att det var sista gången förut. Du lovade mig!

Hennes ursinnigt gällande röst låter som naglarna mot svarta tavlan.

 

 

Med en duns vaknar jag upp. Det tar ett tag innan jag inser att jag befinner mig på vardagsrums golvet, bredvid soffan. Jag tittar upp mot klockan vars sekundvisare bildar ett hypnotiserande eko.

- Shit! Hur blev klockan halv tre så snabbt?, gäspar jag. Genom ett misslyckat försök att ställa mig upp, hittar jag min sprängande huvudvärk. Återigen ligger jag på golvet med armen över huvudet, för ögonen.

- När kom du hem igår?

- God morgon på dig med morsan...
Jag vet inte vad som är värst, ljudet från hennes pipiga röst, som jag svär bara hundar kan höra ibland, eller det faktum att jag inte kommer ihåg varken hur eller när jag kom hem.

 

På kvällen sitter jag som vanligt framför TV:n, full med blåmärken och riv sår jag inte kan förklara.

"...Vi avbryter nu programmet för en extra nyhetssändning."

- Ja of course! Typiskt, mumlar jag och slänger kontrollen mot TV:n, som jag som tur missar.

"...Ett vittne såg den röda Volvon köra från centralen samtidigt som den okände flickan kastades ut."

Helt plötsligt blir nyhetsreporterns röst högre och högre, det bildas ett eko i mig. Bilderna vittnet tagit på platsen blir större och större tills dom bildas platsen sunt mig. Som vågorna träffar klippan en stormig kväll kastas jag ner på golvet, gårdagen kommer hastigt tillbaka.

 

- Ska du ha skjuts?, frågar mannen i passagerarsätet och flinar.

- Eh.. nej tack, säger jag och börjar gå igen. Efter ett tag har bilen försvunnit och jag kan slappna av och ta min tid hem.

m looking at you threw the glas, don´t know how much time has passed..” Fy fan va bra jag är berömmer jag mig själv när jag tar de tunga stegen och små sjunger.

- Du, tjejen!, det är killarna i bilen igen, jag måste ha sjungit högre än jag trodde. Jag börjar gå snabbare upp över den mörka backen. Några droppar regn träffar min panna, men jag är för bekymrad för bilen som sakta följer efter mig för att ens märka det. Den röda, slitna bilen kommer långsamt bakom. Ju närmare den kommer, desto snabbare går jag. Till slut är den bara någon meter ifrån mig och jag börjar springa. Jag tror aldrig mina ben har rört sig så snabbt. Varje steg är som en kniv i mitt häftigt bankande hjärta.

 

Med ett ryck dras jag in i bilen. Armen runt mig är kraftig och lämnar några blåmärken bara den.

Allt händer så plötsligt, men ändå i slow motion. Jag hamnar liggandes i baksätet, utan något minne om hur. Händerna river girigt efter mig. Jag försöker försvara mig, slåss med knutna nävar, vifta med armarna och river i allt jag får tag på. Jag till och med drar i den enes långa mörka hår.

Trots detta ligger jag kvar i baksätet med två stora, kraftiga monster över mig.

Jag skriker, men ingen hör. På radion spelas en låt jag sent kommer att glömma. Tårarna rinner nedför mitt ansikte likt regndropparna på fönsterrutan och allt börjar snurra. Till sist ger jag upp, som en svimfärdig, full tonåring ligger jag där som ett lik. Håriga händer river sönder mina kläder och klämmer sönder mina armar. De verkar inte ha märkt mitt nederlag. Det sista jag ser innan mina ögon ger upp är den hemska spindeln, tatuerad på den enes bringa.

 

Jag rullar hetsigt runt på golvet, anledningen till mina ömma armar uppenbarar sig. Mitt huvud känns som en klämd ballong och jag försöker glömma allt igen, de hemska bilderna och de skrikande, skrattande rösterna.

 

- Dog hon eller?, frågar föraren och kollar bakåt i bilen.

- Vem bryr sig, hon gav mig riv sår. Jävla fruntimmer!
Sekunderna efter kan inte förklaras.

Det är som min livsgnista kommer tillbaka, som om jag föds på nytt.

Mina ögon öppnas vitt. Med en ny mening för livet biter jag hårt i handen över min mun.

- Din hora!, skriker mannen med den fula tatueringen, vars hand har blivit förlamad.

Han slår mig hårt på kinden och kollar sin hand. Med en kraftig spark i magen flyger mannen av mig. Jag tänker inte, det finns ingen tid. Utan jag slänger mig upp, öppnar dörren och hoppar ut.

Centralen är aldrig tom, inte nu heller. Jag ställer mig upp och kollar när den röda volvon kör därifrån.

 

Jag vaknar till igen på golvet, huvudvärken är spårlöst försvunnen. Benen bär mig sakta upp.

- Där har du för fruntimmer, säger jag samtidigt som jag knappar in numret för tips till brottet på TV rutan.

Den enda saken

Jag har börjat läsa The Mortal Instruments serien efter att ha fått den i julklapp. Dock var filmen ute på bio före jag började läsa den. Läs aldrig en bok efter att du sett filmen.
HERREGUD vad boken är annorlunda än vad filmen antydde. Den ENDA scenen i boken som faktiskt är precis likadan i filmen är efter Claire och Jace har kysst, lite så där som alla i tonårsböcker gör. Och Simon kommer ut ur Claires rum i precis fel tidpunkt.
 
HAHA vem hade trott att DET skulle vara den enda delen av filmen som är korrekt enligt boken.

Pieces that I miss

Det är helt sjukt hur mycket man kan sakna några ynka centimeter av något. Men det har varit en del av mig så länge att jag trodde att vi aldrig skulle separera. Det var helt enkelt vi mot världen och ingenting var lika självklart som du.
Trots din gamla ålder och slitna stil var du ändå stark och vägrade böja dig för alla tänger.
Du var en inspirationskälla och min musa.
Jag kommer alltid att sakna dig.
Förlåt för att jag valde att klippa mig.
 
 
Jag måste verkligen sluta se ut som jag ska äta mitt hår på egobilder.

New haircut

Awesome Alexandra, aka min privata frisör, klippte mig innan. Efter många antydningar som förvandlades till knuffningar var jag även tvungen att tvätta håret ändå. Filthy mudblood.
 
Sen tvingade jag även min mor att ta kort på mig ute i kylan. Fast jag är lite febrig. Fast hon inte ville. Fast hon inte ville ha cola i lön. Försår mig inte på folk ibland. Jag skulle göra det mesta för en colaburk.
 
 

Det kan man ju inte göra

Jag ska åka och intervjua mitt andra reportage-offer. Sen insåg jag att jag behöver klippa håret. Sen insåg jag att min privata frisör bor nära offret. Sen insåg jag att mitt hår är äckligt.
 
Jag - Men måste jag typ vara fräsch då? Typ duscha?
Frisör - Nej, du måste ju blöta håret här så...
Jag - *Pustar ut* AWESOME.
 
Det är jobbigt det där med fräschet så här (icke) tidigt på morgonen.
 
Jag menar, om jag hade varit fräsch OCH då så här snygg varje dag hade ju ingen annan haft någon chans på något alls i livet.
PS. Pinsamt när man inser hur mycket foundation det var på läpparna just här.

Reportage och snyftningar

Jag kom precis "hem" efter att ha intervjuat en person till mitt reportage jag arbetar med till skolan. Sådana berättelser folk har att berätta är helt sjukt. My mind was blown today.
Sedan tänkte jag ju såklart använda min lånade systemkamera från skolan och ta lite snygga bilder på mig. För ja... det skulle ju vara kul att ha EN i alla fall.
Men när jag kommer hem och kollar mig i spegeln ser jag ut som en blöt hund. Sexigt.
 
Men det blev i alla fall lite bra reportagebilder. 
 
Om man inte räknar med denna hetingen då.

Valentines day

ACK så sen jag är på att uppdatera. Vilket bara kan betyda en sak.
Jag har haft ett liv. You dont have to look so suprised, bitch.
 
 
Finns inte så mycket att skriva dock. ACK så tråkigt. Men det finns mycket att visa. And a picture says more than a thousand words.

Obligatoriska försöker se söt ut-isch för att det är denna dagen det faktiskt är på detta datum. Faktiskt. 
 
Obligatoriska hej jag heter Lizette och jag är ett retard
Måste vara ett sexigt retard eftersom att jag inte tagit bilden själv. Med andra ord var det någon annan där. Med tredje ord hade jag en biodejt. BOOM, minds blown.
 
 Återigen hej jag heter Lizette och jag gillar popcorn.
 
And NO ONE MESSES WITH MY POPCORN
 
Jag önskar att jag var Skalman. Han är typ smart. Han är typ hård. Han är typ Hard Core.
 
När TVn fuckar tar man in reserv TVn. Alla har ju en sådan. Daah.

Saknar ju Jönköping

Det ser ut som att min feta rumpa åker tillbaka till Jönköping denna helgen också. Fast för nytta, inte (sååå mycket) nöje.
What can I say, I just lööw när alla på klubben vet vem jag är.
 
 

På tal om

Jag och Helena har som vanligt en helt normal koversation som inte alls gets off topic.
När vi pratar om Postkodlotteriet hamnar vi här.
 
 

Idag är en bra dag

Har man inte flyt eller vad?
  • Fick ett samtal om ett extra jobb som privatlärare
  • Fick PRECIS godkänt på duggan som jag var 100% säker på att jag hade failat på
  • Gymmade i över två timmar
  • Köpt en reportagebok
  • Fixat intervjuer till mitt eget reportage
  • KÖPTE BILJETT TILL BRÅVALLAFESTIVALEN
INGET kan förstöra min dag idag. So long, bro!
 
 

Träningsabstinens och bokskrivande

Efter mer än en vecka borta från svettens lokaler hade jag återigen återvänt. Fast besluten att ta igen för förlorad tid. Efter en timme på crosstrainern och en timme på andra muskler började jag tillsist se min egen mänskliga vägg. Som jag sprang rakt in i. Go hard or go home.
 
MEN det jag egentligen är stolt med av dagen är att jag äntligen har börjat skriva lite på en bokidé jag har haft i något år. It's gonna be epic! I alla fall för mig. And thats what matters.
 

Helgen i bilder

Just nu sitter jag i datasalen i skolan och skruvar på mig. Ska precis lämna in mitt personporträtt och inlämningar gör mig alltid lite illamående. 
Men helgen var värd att åka in till skolan fyra timmar innan lektionen börjar. That InDesign aint gonna layout itself.
Började med den traditionella Välkommen hem middagen. 
Sen blev lite för mycket av det goda smultronsvinet Saga hade med sig. Dont drink good things, you will never be able to stop! 
Som sagt: Dont do it, it's a trap!
Sen överraskade vi Alexandra med att komma på hennes 20års fest. "Neej, jag kan ju inte komma. Har tentor både fredagen och måndagen." Pfft, bitch please. Did you really fall for that? 
Blev bjuden på håriga sugrör. Håret orsakade lite sugmotstånd if you know what I mean. 

The suprise

Jag har varit i Jönköping hela helgen. SUPRISE!
Eller nej, den enda personen det var en överraskning för var min kära partner in crime (bokstavligen) Alexandra.
Meningen var att krascha hennes 20 års fest efter att ha sagt att det inte finns någon chans att jag kan komma. På grund va tentor. Tentor som inte fanns. Me so bad ass.
 
Mitt hjärta brast när jag var tvungen att blocka henne på Facebook eftersom att vi skulle ut kvällen innan. Och jag är inte så pålitlig med mobilen.
 
But now we're finally friends again!
 
 

Korvfest

Jag har beviset på att Rickard fuskade till sig kronan! Usch vad pinsamt att jag inte ens tänkte på att kolla det redan igår när alla var misstänksamma. Jag var bara för upptagen med att skratta så att tårarna fyllde ögonen antar jag.

UPPS I DID IT AGAIN

And I litteraly did.
Planen var att åka in till stan för ett responsmöte (dvs fyra andra personer i klassen tvingas läsa mitt personporträtt jag skrivit och ge synpunkter på hur otroligt dåligt jag skriver) för att sedan åka in till skolan och layouta denna text (fast bättre efter all fantastisk respons) med bilder och allt.
Men vad lyckas jag inte göra då?
Jag glömmer ta med mig USB minnet med bilderna OCH jag glömmer skolkortet. Så att jag inte ens kommer in på skolan så här sent.
Good going, Liz.
 
När jag sedan äntligen hoppar av tunnelbanan hemma igen ser jag en rödtott gå på en vagn längre bort. Jag följer ju såklart efter denna kusin och hamnar tillsist här istället för skolan/hemma/himlen. Tröstmat you know.
 

Typiskt...

Sitter på tunnelbanan på väg till gymmet. När jag pkötslig inser att jag har glömt gymkortet hemma. Tunnelbanan börjar åka iväg och jag är för lat för att ta mig hem igen för att hämta kortet. The ironi.
Det får helt enkelt bli ett solpass. 
Ledsen heest.
 

Så mycket att ge

Efter allt som jag har fått, datorn jag skriver på as we speak, smycken, plattången och dressing på ställen där det inte ska vara. Och saker jag inte har fått, klamydia, herpes, en vigselring eller en båt.
Så har tiden har kommit då jag nu inser att jag har många födelsedagspresenter att dela ut. Where to start. Where to start...
Man kanske helt enkelt skulle...
 
Oh wait, no it wasnt. Cause I would NEVER do that.

Fotoupgiften

Idag är en bra dag. Idag är luften full av glädje och skratten är inte långt borta.
Min kusin har nämligen kommit upp i över 100 000 likes på Facebook! Med andra ord har jag precis fotat en kändis, hur coolt är inte det? Yey för mig!
Vilket inte är så konstigt om du frågar mig. Om man kan få sina alias arbetskläder (och en oerfaren fotograf som mig) att se så här bra ut förtjänar man över 100 000 likes på sin modellsida.
 
 
 
Miss Lou Lou, everybody!

Jizzing my pants

SO EXCITED

Det skulle bli ett CV

Men som vanligt går det inte så bra för mig att vara seriös på bild. Vilken av dessa är bäst för att söka nytt jobb tror du?
 
 

På tal om..

Helena - Jag och Michel var jättebakis igår och jag skulle gå och hämta piggelin åt oss i frysen. Sen öppnar jag frysen och ser att paketet är öppet.
Jag - Okej?
Helena - Ja, så jag trodde ju att någon hade slitit upp det och snott piggelin på förfesten.
Jag - How rude!
Helena - Ja, men sen gick jag in på din blogg och såg ett foto när jag själv sitter och sliter upp det på golvet. Jag var ju tjuven. Snacka om minneslucka.
Jag - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
 
Med andra ord, detta var inte vin utan piggelin.
 

Jag bara älskar det

Att få se andras fyllebilder av en själv några dagar efter en fest är en oslagbar känsla.
Det första jag gör dagen efter en utgång är att gå igenom mobilen. Bilder, sms, telefonsamtal. Allt för att få en bild av gårdagen och hjälp att komma ihåg detaljer som har flugit ur minnet.
Men att sedan få se någon annans perspektiv på situationen är alltid lika roligt.
Hur uppmärksamhetskåt ser jag inte ur att vara liksom? Ms. Need to be center of attention all the time.
 
 

Kontrast

Den största skillnaden mellan mig, legendary Partydrottning, och min lillasyster, nubliven alkoholdrickare.
Om jag hade lagt upp denna statusen på Facebook hade lägenheten varit full av kära och trogna medalkoholister efter två timmar.
Slutsats: Jag begår självmord av städning medan min syster endast måste diska några glas.
It's a burden to bare att alla vet var man bor någonstans.
 
 
PS. Min lillasyster heter Lizandra. Get it? LizETTe och LizANDRA. Mor hade inte en så livlig fantasi. 

Military march

Jag kommer in genom dörren och kastar av mig skorna. Med ett grymtande och suckande faller jag till golvet, mina bara fötter för slitna för att lyfta denna tunga kropp som nu endast känns som en börda.
 
Med all kraft jag har börjar jag krypa in till sovrummet där slutet på kvällen väntar. Min kropp faller som en tegelsten ned i den mjuka himmelska bädden. Ett alarm går av. Det är dags för min sambo till kusin att gå till jobbet.
 
Jag tittar på klockan som visar en alldeles för sen siffra för mig, men en alldeles för tidig för henne. 06:30.
Jag somnar med ett leende på läpparna när jag hör hennes grymtande och suckande när hon sakta släpar sig upp ur sin himmelska bädd. Hennes kropp lika mycket till börda som min.
 
Grabbarna laddar upp inför kvällen. Obligatoriska hattande.
 
Och det gick snabbt utför för hela kompaniet...
 
...inklusive mig själv...
 
... och Helena (som hade lite problem med vinet. Bokstavligen)
 
Men bäst gick det nog för Trötter som inte kunde vänta på John Blund ens en gång.

Utskämningsekvationen

Ikväll är jag bjuden på förfest hos Helena, the girl with the military boyfriend. Det bästa med detta är att det kommer att KRYLLA (yes you heard me) KRYLLA av militär pojkar.
Okej, att kalla de pojkar kanske är fel synonym. Vad sägs som knatte?
 
Jag har till och med lagt upp ett schema inför kvällen:

20:00 Invadera Helenas hem
20:05 Shotta
20:06 Skämma ut mig inför alla
20:10 Glömma bort att jag skämt ut mig
20:11 Skämma ut mig igen
20:15 Glömma bort resten av kvällen