Träning på träningsverk

Thats how we do it in Jag-har-inget-liv-Lizzietown.
Vilken smartunge jag är som tycker att gymma samma dag som man har träning är en bra idé. "Men det är ju bara teknikträning idag.." Tekniken kickade min lilla (nu) blåa rumpa!
Nu sitter jag i soffan, blåslagen, nedslagen och allmänt avslagen.
Att skriva detta är nästan för mycket ansträngning.
 
maker gifJag vet att du är avundsjuk på mitt liv.

Dagens tårtvandring

Me and my partner in crime skulle göra stan osäker. Mitt på dagen. Just because we can. När det faller mig in att jag skulle köpa med mig en tårta från jobbet till mamsen. Gå runt på stan i timmar som tårtbud... challange accepted! Tårtan införde en ny relation mellan mig och främlingar såsom folk i kassan på Gina Tricot och McDonalds.
 
Vid provrummet på Gina Tricot
Tjej - Hur många plagg har du d?
Jag - Fem... plus en tårta då.
Tjej - Tror inte du behöver en lapp till det.
Jag - Är du säker? Tänk så glömmer jag den annars?
 
Kassan på McDonalds
Tjej - Vad får det lov att vara?
Jag - En beanburger meny med cola.. efterrätten har jag redan!
Tjej - Va?
*Slänger fram tårtkartongen*
Tjej - I see...
Jag - Jag vet, en meny på McDonalds är liksom inte nog för att måtta denna mage.
 
Sometimes, it's good to be me

Långpromenad

När tankarna och frustrationen ökar. Då du helt plötsligt finner dig dampa på något så obetydligt som att det ligger ett popcorn under täcket. När du bara vill slå ner alla i din omgivning bara för att de excisterar och inte kan gå på sparringen p.g.a. ett enormt, svidande blåmärke på låret. Då tar du en långpromenad (som jag nu av vana kommer skriva i ett ord) med bra och peppande musik i öronen som inte reflekterar det du tänker på, utan får dig att tänka på något annat. Eller så kanske du borde tänka på det som stör dig. Få det ur systemet. Slå på ett träd och sen mår du bättre? Vad vet jag? Jag försöker bara få dig att läsa igenom något som du tror kan va betydelsefullt. Did it work?
 

Min awesome dag

Min dag började som vilken annan dag som helst. Med en lååång film i sängen. Klockan var ett. Ibland äger livet som student. Sen kom den stora frågan; vad gör man av resten av dagen? Gå på träningen? Kicka some ass? Städa? Men p.g.a. en icke sexrelaterad skada i form av n kaka på låret var förmågan att gå ungefär på samma nivå som ett nyfött barns. Men att stanna i sängen hela dagen är ju sorgligt (eftersom jag gjort det ungefär 60% av tiden sen studenten). Så det blev kladdkaka och film hos Johanna. LIV VÄLJER ALLTID KLADDKAKA FÖRE TRÄNING. Daah. 

Saknad och jag

Jag upplever SÅ mycket saknad just nu. Saknad av skola(?), saknad av ett liv, en sängvärmare, cola och nu även sista delen av "Kråkflickan" trilogin.
VARFÖR ALL DENNA SAKNAD? Snart börjar jag säkert sakna alla blåmärken som en gång klädde denna kropp... Ne just det, de har jag ju kvar!
Vad ska jag göra för att fylla dessa hål av saknad (fylla hål, haha)?
Skaffa en skola? Skaffa ett liv? Ett element till sängen? Ett cola flak (som försvinner samtidigt som man köpt det)? NEJ, jag MÅSTE få tag på den sista delen av trilogin!!
Så det jag med andra ord vill säga med denna text är att allt man kan lita på stannar kvar i livet är dina blåmärken.


Argumenterande om den Argumenterande texten

Vissa människor förstår sig inte på riktig smärta, att vara deprimerad och ingen ser det. Att inte ha en anledning för att lämna sängen på morgonen, att ha ett stort öppet, blodigt sår fyllas med salt. Eller att SKRIVA EN ARGUMENTERANDE TEXT!

En argumenterande text är en text där man genom tre argument visar sin ståndpunkt i ett ämne. Och nu när jag är proffs på detta ska jag dela med mig om min åsikt om att skriva arumenterande texter:



Allt för länge har lärare använt texter som en bortförklaring för att slippa planera lektioner, varje gång en lärare är bakis eller har förhinder lägger de bara in en extra uppgift, denna gång var det att skriva en argumenterande text. Men varför skriva en text som blottar din åsikt inom ett visst ämne och sedan få betyg på det?

En argumenterande text ska innehålla tre argument för varför du tycker som du gör. Endast den delen att komma på tre argument är allt för jobbigt att hitta, inom vissa ämnen gäller det då att fantisera fram fakta som inte finns, att hitta på en onödig tredje synsätt på problemet eller att ta världens ynkligaste argument och förstora det till en löjligt stor idé. En text ska vara kreativt underhållande och ta dig "utanför lådan", men genom att bara diskutera dessa tre antagligen påhittade argument försvinner all impuls inlevelse och lämnar hörarna med ett tomt skal som alldeles för ofta gör allt i sin makt för att undvika att somna på bänken.

Allt mer antidepressivamedel skrivs ut till minderåriga och vad kan detta bero på? Jo, det beror antagligen på alla onödiga läxor och påfrestande skoluppifter som tvingas på dagens ungdomar. Dessa alldeles för jobbiga skoluppgifter kan lätt utlösa stress som leder till ångest som kan leda till depression. Att vara deprimerad gör dig bland annat nedstämd, du får koncentrationssvårigheter och det förekommer viktförändringar genom avsaknaden av aptit. Du får helt enkelt en nedvärderad sjävbild där du till och med kan få sexuella störningar och självmordstankar (som antagligen beror på de sexuella störningarna om du frågar mig).

Vilket ämne du väljer att skriva om (förutsatt att du får välja själv) kräver också mycket eftertanke eftersom lärare är även de bara människor (trot eller ej) och de som alla andra, kan påverkas negativt av vissa ord och ämnen. Det krävs ett bra ämne för att skapa en bra diskussion, men det krävs ett ännu bättre ämne för att inte betyget ska kunna sänkas.


Hoppas ni kunnat leva er in i situationen och att texten hjälper dig i nästa tvångsuppgift,
hoppas även att ingen av mina lärare läser detta och tar det seriöst!

MVH Lizette Edfeldt

Utbildning

Hur mycket är din framtid faktiskt värd?
Ett liv? En gris? En tå? En låt? Din värdighet? Reinfeldt? 381 kr?
Nu jävlar. Högskoleprovet here I come!